Domowe wypieki z domu w fajnych cenach
6 października 2015
Dlaczego lubimy chleb?
6 października 2015

Chleb w przeciwnej form

Najczęstszym ze faktów naszego dziennego menu jest pieczywo. Mamy z nim styczność w terminie śniadań, podwieczorków czy kolacji. Zajadamy się nim w dowolny rozwiązanie a w niejednej wersji. Nasz pierwszy posiłek to najczęściej kanapka z twarożkiem, polędwicą lub dżemem. Potem lunch do lektury, złożony z bułki wypełnionej zieloną sałatą, mozzarellą, ogórkiem i bazylią. Kiedy zbliża się popołudnie nam znowu poddaje się chleb, właśnie w grupie na słońce . Warto tu przekroić na pół sztangielkę i na jakąś z części nałożyć pieczarki, paprykę oraz żółty ser, a wtedy wprowadzić do rozgrzanego piekarnika. Posiadamy również możliwość stworzenia sobie sandwichy z pewnym wypełnieniem i pokryć je sosem jogurtowym. Koncepcji możemy korzystać tu nieskończenie wiele, i zależą one jedynie z tego, co nam chodzi po głowie. W wszelkim rodzaju użycia chleba odnajdujemy coś dla siebie. I choć zdajemy sobie sprawę, iż w nadmiarze wszystko szkodzi, to temu produktowi często nie jesteśmy w stopniu się oprzeć. Żeby nieco poszerzyć sobie jadłospis z nim w sztuce głównej, możemy także sami go upiec. Zaprezentuje się to niezwykle proste, a dodatkowo wielkość elementów jest tutaj niewielka. Potrzeba nam to wyłącznie siły i smacznego przepisu, by wszystko wyszło po swej myśli.  

Comments are closed.